Zasilanie świec żarowych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zasilanie świec żarowych
Witam.
Mam golfa 3 1.9d. Mam taki problem.Grzeje mi się strasznie przewód od podgrzewania świec żarowych od strony bezpieczników.Jakiś elektryk stwierdził że tak ma byc bo po chwil przekaźnik odłańcza na nim zasilanie i powinien stygnąc. A wczoraj w pore zauważyłem że on się gotuje.Teraz jeżdże na wypiętym.Wie ktoś co to może byc.Wina przewodu uszkodzona świeca czy co jeszce.Byłbym wdzieczny za jakiekolwiek informacje bo nie wiem czy nic nie rozwale jeżdżąc bez podgrzewania świec.
Mam golfa 3 1.9d. Mam taki problem.Grzeje mi się strasznie przewód od podgrzewania świec żarowych od strony bezpieczników.Jakiś elektryk stwierdził że tak ma byc bo po chwil przekaźnik odłańcza na nim zasilanie i powinien stygnąc. A wczoraj w pore zauważyłem że on się gotuje.Teraz jeżdże na wypiętym.Wie ktoś co to może byc.Wina przewodu uszkodzona świeca czy co jeszce.Byłbym wdzieczny za jakiekolwiek informacje bo nie wiem czy nic nie rozwale jeżdżąc bez podgrzewania świec.
- szerszeniak
- Użytkownik
- Kontakt:
- szerszeniak
- Użytkownik
- Kontakt:
odpal auto na odłączonym rozgrzej je potem zgaś i podłącz przewód odpal ponownie sprawdź czy sie grzeje nie powinien bo na rozgrzanym silniku swiece juz nie powinny grzać sprawdz to na poczatek
sprzedam pompe wtryskową 1,6TD silnik SB
felgi 15" BBS i całe auto http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1942956
felgi 15" BBS i całe auto http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1942956
zrobilem jak napisałeś.Przejechałm jakies 3 km zgasiłem auto znowu przekluczam i przewód sie grzeje. Wyczyścilem styk w gniezdzie bezpieczników nóżki przekaźnika i na tym dużym bezpieczniku.Nie mam pojęcia co dalej. A może to nie jest przewód od podgrzewania świec. o jezt czerwono-biały kabel podpiety pod przekażnik 229.Nie wiem co dalej
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
moze nie, ale w czasie normalnej jazdy z nagrzanym silnikiem nie ma odbiornika energii elektrycznej o tak duzym poborze zeby az przewod sie grzal. Wyciagnij bezpiecznik swiec i wtedy sprawdz czy sie grzeje - jezeli to od swiec to po wyjeciu bezpiecznika nie powinien sie grzac. Byc moze masz uszkodzony przekaznik swiec lub jest gdzies zwarcie.vislaw pisze: A może to nie jest przewód od podgrzewania świec.