kat wtrysku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- power_hors
- Nowicjusz
kat wtrysku
witam jak w temacie mam problem z mk1 z silnikiem 1.6 td
ustawialem kat za pomoca zegara niby wszystko oki a po ustawieniu samochod nie chce sie rozpedzac.
dodam, zeby kat byl dobrze ustawiony musialem z calej sily pchac pompe w strone głowicy.
jeszcze jedno jak zapale to za chwile sam sobie dodaje gazu a przyspieszacz jest wylaczony.
prosze o pomoc
ustawialem kat za pomoca zegara niby wszystko oki a po ustawieniu samochod nie chce sie rozpedzac.
dodam, zeby kat byl dobrze ustawiony musialem z calej sily pchac pompe w strone głowicy.
jeszcze jedno jak zapale to za chwile sam sobie dodaje gazu a przyspieszacz jest wylaczony.
prosze o pomoc
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kat wtrysku
Albo przypchany filtr paliwa, albo jednak źle ustawiony kąt wtrysku (zbyt wczesny). Zastanawiające jest to że musiałeś pchać pompę na siłę w stronę silnika, rozrząd na pewno jest ok?
- power_hors
- Nowicjusz
kat wtrysku
filtr nowy, rozrzad na znaki pasuje, mozesz mi wytlumaczyc na chlopski rozum jak ustawic kat wtrysku na zegar
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
kat wtrysku
Wystarczy poluzowac nakretki na przewodach wysokiego cisnienia przy pompie, pomaga.power_hors pisze:dodam, zeby kat byl dobrze ustawiony musialem z calej sily pchac pompe w strone głowicy
Z obiawow jakie podajesz, to raczej zle ustawiona dawka paliwa(za mala), albo cos poprostu pogrzebane w pompie. Moze zacinac sie odsrodkowy regulator obrotow, zeby to zrobic, trzeba sciagnac gore pompy.
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
kat wtrysku
kolego wystarczy użyć szukajki na samym dole
http://www.google.pl/custom?domains=for ... cof=&hl=pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.google.pl/custom?domains=for ... cof=&hl=pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
- power_hors
- Nowicjusz
kat wtrysku
wlasnie ostatno zmniejszalem dawke paliwa bo strasznie duzo pali. nie wiem czemu podejrzewam ze przez kat wtrysku dla tego chce go ustawic. koncowki wtryskiwaczy nowe z boscha cisnienie 155 bar filtr paliwa nowy powietrza nie ma w paliwie bo zalozylem przezroczyste przewody .swiece w tamtym roku nowe. co da poluzowanie nakretek ?
- power_hors
- Nowicjusz
- power_hors
- Nowicjusz
kat wtrysku
po ustawienu kata wtrysku na zegar silnik pracowal bardzo twardo. dodam ze mam jeszcze 2 auta z takim silnikiem i po ustawienu na zegar auta pracuja ladnie miekko. tak jak powinny
-
- Użytkownik
Re: kat wtrysku
power_hors pisze:po ustawienu kata wtrysku na zegar silnik pracowal bardzo twardo. dodam ze mam jeszcze 2 auta z takim silnikiem i po ustawienu na zegar auta pracuja ladnie miekko. tak jak powinny
a nie wiesz czy ktoś nie grzebał z zaworkiem regulacji ciśnienia wewnętrznego pompy wtryskowej bo jak trzpień wbił za dużo to bedzie chodził jak spychacz niestety
było:syrena 105.mercedes123.golf2 1,3.sierra2,3 d.reno111,6reno kango 1,4 pb.vw golf3 1,9 tdi. audi 80 tdi.vw polo 1,9 d peugeot 307 1,6 hdi. kilka innych umkło uwadze a teraz ford fokus mk 2 2,0 tdci 136 ps już 170ps i 400 niutków oraz audi a2 1,4 tdi 105,9ps 232,8nm
-
- Nowicjusz
kat wtrysku
a moze po prostu pompa juz swoje przetoczyła i ustawienie na zegar nie ma sensu
według mnie elementy w pompie nie sa wieczne i zużywają sie , ale to jest moje zdanie
według mnie elementy w pompie nie sa wieczne i zużywają sie , ale to jest moje zdanie
- power_hors
- Nowicjusz
kat wtrysku
jedynie w pompie to ja przestawilem pin w lda i dawke paliwa a tak to nikt nie grzebal. a nie ma znaczenia jaka dawke dam i tak silnik pracuje tak jak kolega napisal, jak spychacz. jak ustawi na sluch to lepiej a jak na zegar to twardo.
- power_hors
- Nowicjusz
kat wtrysku
oddalem auto do mechanika i okazalo sie ze pompa wtryskowa wyzionela ducha. mam takie pytanie jaka pompe zalozyc najlepiej ? wiem ze bylo wiele postow na ten temat ale roznie pisza prosze o pomoc