MK2 śruba ogracznika obrotów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kolega kupił ostatnio golfa 2 z dieslem 1.6 bez turbo. Dziś nim jechałem i pedał gazu wchodzi tak na 60% w stosunku do mojego i auto na 1 biegu rozpędza się do ok 35 km/h i ogólnie nie idzie . Powodem jest śrubka pod maską, która ogranicza wychylenie tej "przepustnicy". Tutaj moje pytanie wykręcić ją , tylko do jakiego momentu ? U siebie mam 1/4 wysuniętą, a co jeśli skrócę ją jeszcze bardziej ? Silnik przekroczy dopuszczalne obroty i wyskoczy ?
U siebie podkręciłem tak ,że kręci się chyba ok 4 tyś obr, wyciąga 140 km/h (wcześniej też tyle, ale był luz pod nogą i dymił jakby chciał a nie mógł) a teraz jest idealnie. Przyspieszenie chyba tak samo, ale mniej kopci
Ktoś jeszcze może się wypowie na temat tej śrubki, chyba można troszkę zdziałać.
Ktoś jeszcze może się wypowie na temat tej śrubki, chyba można troszkę zdziałać.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jeżeli nic nikt nie dłubał przy pompie,to i Ty też nic nie dłub.MikiS93 pisze:Powodem jest śrubka pod maską, która ogranicza wychylenie tej "przepustnicy"
Sprawdź z kimś,czy po naciśnieciu pedału do spodu,dźwignia przy pomie dochodzi do tej śruby.Jeżeli nie dochodzi,to trzeba wyregulować linkę przy pompie.Wyjmij zawleczkę,podciągnij linkę i załóż zawleczkę ponownie.Później spróbuj ,czy jest dobrze.Jak nie,to znów korekta,aż do skutku.
Tak chyba będzie dobrze jak jest. 140 wyciągnie, dalej nie kręci , nie dymi przy tym. Wcześniej była podnoszona dawka paliwa,nie wiem czy akurat w ten sposób ale palił z początku ok 7 litrów.