[mkIII]Ciekawy problem do rozwiazania dla naprawde DOBRYCH;]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkIII]Ciekawy problem do rozwiazania dla naprawde DOBRYCH;]
Witam!
A wiec mam zamiar opisac moj maly problem ktory w sumie mi nie przeszkadza w zadnym wypadku ale wydaje mi sie ze tak nie powinno byc;]
oto moja tajemnicza historia :
Golf 3 1.8GT 90kucy - smieszna sytuacja sie dzieje gdy zapalam silnik, a mianowicie sa momenty gdy chce zapalic silnik to czasem pali juz po jednym obrocie rozrusznika a czasem wogle mozna go krecic i krecic i nie zapali za chiny ze tak powiem ;] nastepnie jak odpuszcze mu i odetne zapłon(takim cwanym czyms ) to wtedy zapala dopiero.. jak by go zalewalo??? dzieje sie i na zimnym jak i na cieplym silniku...
HELP ! co zrobic ... auto nie ma gazu i pracuje bezproblemowo!!
A wiec mam zamiar opisac moj maly problem ktory w sumie mi nie przeszkadza w zadnym wypadku ale wydaje mi sie ze tak nie powinno byc;]
oto moja tajemnicza historia :
Golf 3 1.8GT 90kucy - smieszna sytuacja sie dzieje gdy zapalam silnik, a mianowicie sa momenty gdy chce zapalic silnik to czasem pali juz po jednym obrocie rozrusznika a czasem wogle mozna go krecic i krecic i nie zapali za chiny ze tak powiem ;] nastepnie jak odpuszcze mu i odetne zapłon(takim cwanym czyms ) to wtedy zapala dopiero.. jak by go zalewalo??? dzieje sie i na zimnym jak i na cieplym silniku...
HELP ! co zrobic ... auto nie ma gazu i pracuje bezproblemowo!!
Re: Ciekawostka :) Problem do rozwiazania dla naprawde DOBRY
wyglada na to,ze to cwane cos wcale nie spelnia swojego zadania,wydaje mi sie,ze sie zawiesza niezaleznie od stanu w jakim go pozostawisz...Robert pisze: nastepnie jak odpuszcze mu i odetne zapłon(takim cwanym czyms ) to wtedy zapala dopiero..
ale to sa tylko domysly,wcale nie uwazam sie za kogos DOBREGO
- Kaczajazda
- Mały gagatek
- Kontakt:
tzn to cwane cos to zwykly przelacznik przed zlodziejaszkami...
Na to prosze nie zwracac uwagi poniewaz to zwykle odciecie pompy paliwa... dzieki temu jak nie moge odpalic silnika bo przypuszczam ze jest zalany... wylaczam pompe przelacznikiem i na wylaczonej pompie silnik odpala... i musze szybko ja wlaczyc jak odpali bo inaczej wiadomo zgasnie ;]
aha - przelacznik zamontowalem niedawno... ale od momentu kupna auta to sie dzieje tak ze to napewno nie przez przelacznik przypuszczam ze Silnik po zgaszeniu sie jakby odrazu zalewa.. i jak drugi raz chce go odpalic to juz jest kicha.. swiece sa nowe NGK..
Pompe paliwa sprawdzic czy komputer co steruje wtryskiem.. hm.. no nie wiem.. ;] ale tak to pracuje elegancko...
Pozdro...
Na to prosze nie zwracac uwagi poniewaz to zwykle odciecie pompy paliwa... dzieki temu jak nie moge odpalic silnika bo przypuszczam ze jest zalany... wylaczam pompe przelacznikiem i na wylaczonej pompie silnik odpala... i musze szybko ja wlaczyc jak odpali bo inaczej wiadomo zgasnie ;]
aha - przelacznik zamontowalem niedawno... ale od momentu kupna auta to sie dzieje tak ze to napewno nie przez przelacznik przypuszczam ze Silnik po zgaszeniu sie jakby odrazu zalewa.. i jak drugi raz chce go odpalic to juz jest kicha.. swiece sa nowe NGK..
Pompe paliwa sprawdzic czy komputer co steruje wtryskiem.. hm.. no nie wiem.. ;] ale tak to pracuje elegancko...
Pozdro...
Ostatnio zmieniony pt sty 14, 2005 00:44 przez Robert, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Rozkodowany kluczyk.
Moj ojciec miał ten problem. Identyczne objawy. Okazało się że kluczyk się rozkodował. W serwisie zakodowali go na nowo i jak ręką odją. Koszt to ok.150pln. Pomyśl także nad tym wynalazkiem odcinającym zapłon.