Jest soft co dalej??

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Talibounce
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Jest soft co dalej??

Post autor: Talibounce » pn cze 12, 2006 01:21

Witam wszystkich, po całodziennych rzeźbach pod czujnym okiem chłopców z Master Tuning- gorąco pozdrawiam wrzuciłem mojemu poczciwemu autku ( 1 Z)soft. Musze przyznać że wrażenia piorunujące. Na A4 na odcinku od Legnicy do końca autostrady ok. 55 km mój bracik w toledo AFN móg obsewować mój tylni zderzak, nasz zapał ostudził starszy posterunkowy Krakowiak( również pozdrawiam szanownego sąsiada z domku obok i dziękuje za wyrozumiałość) bracikowi strzelił 193 km/h mnie nie zdążył ale miałem coś koło tego ( mój kombiaczek sam jeszcze nie wierzy ile pojechał). W związku z takimi efektami mam małe pytanko które już raz stawiałem na forum. Chodzi mi o ograniczenia jakie stawia przede mną automatyczna skrzynia biegów. Ile seryjny automat i kinetyczne sprzęgło są w stanie znieść, gdyż w planach mam dalsze modyfikacje i nie chciałbym skończyć na drodze z wysypaną skrzynią???

Talibounce

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » pn cze 12, 2006 09:25

Gdzie robiłeś soft w Wawie czy Kato? no i zapodaj jakiś wykresik..

Co do skrzyni i sprzęgła to tak jak pisałem były wersje AFN z automatem i to pewnie jest ta sama skrzynia...i pewnie ma jeszcze jakiś margines...ale przy momencie powyżej 300 NM to pewnie prędzej sprzęgło jest krytyczne - tak się domyślam..

Awatar użytkownika
Talibounce
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Talibounce » pn cze 12, 2006 23:38

soft powstał we wrocławiu, niestety wykresu niet, gdyż panowie nie wpuścili mnie z automatyczną skrzynią na hamownie bo podobno to nie ma sensu i nie da się przeprowadzić wiarygodnego pomiaru....

Talibounce

jackko
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jackko » ndz cze 18, 2006 16:52

ile kosztowała cała ta zabawa?

mirass
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: mirass » ndz cze 18, 2006 23:56

jackko pisze:ile kosztowała cała ta zabawa?
zadzwoń do Jet Tronic na Opolską, ale o ile wiem to coś koło 1500-1800zł

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: cowboy » pn cze 19, 2006 10:16

cowboy pisze:ale przy momencie powyżej 300 NM to pewnie prędzej sprzęgło jest krytyczne - tak się domyślam..
no chyba sie tylko domyślałem - mam teraz prawie 340 NM i seryjne sprzęgło daje rade :P

Johny1984
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Johny1984 » pn cze 19, 2006 18:28

cowboy pisze:no chyba sie tylko domyślałem - mam teraz prawie 340 NM i seryjne sprzęgło daje rade
a Ciebie ile wyniosły modyfikacje??? i gdzie??? :food:

pzdr

[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”