Problem z VW golf 3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z VW golf 3
Mam VW GOLF 3 1.9 TD i podczas jazdy czasem słysze krutkie sygnały dźwiękowe oraz zapala mi się kontrolka oleju . Może ktoś wie co to oznacza?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Sprawdź koniecznie na bagnecie ile masz oleju - moze jest trochę za mało (jak jest poniżej kreski na min to już niedobrze - dolej koniecznie przynajmniej do połowy wskaźnika na bagnecie).
Jak jest mniej niz powinno być to na ostrych zakrętach będzie migac i piszczeć.
Jak nie łapie oleju to nie ma smarowania - kiedyś tak załatwiłem panewki w jednym aucie .
Jak jest mniej niz powinno być to na ostrych zakrętach będzie migac i piszczeć.
Jak nie łapie oleju to nie ma smarowania - kiedyś tak załatwiłem panewki w jednym aucie .
w sumie 200 KM
spróbuj tego http://republika.pl/vw_golf/nowa_strona_1.htm w zależnosci co ci pokazuje licznik
www.vagmazowsze.com.pl
Elektromechanika samochodowa -regeneracja rozruszników i alternatorów , naprawy bieżące / info pw / konkurencyjne ceny
Elektromechanika samochodowa -regeneracja rozruszników i alternatorów , naprawy bieżące / info pw / konkurencyjne ceny
Witam!
Kolega miał podobny problem tyle, że w benzynie 1.8. Podczas jazdy od czasu do czasu zapalała się konrolka oleju i pojawiał się sygnał dźwiękowy. Pojechał do mechanika i okazało się po podłączeniu manometru, że pompa oleju daje za małe ciśnienie. Wymienił pompe i jest okej.
Pozdrawiam!
maciej_pk
Kolega miał podobny problem tyle, że w benzynie 1.8. Podczas jazdy od czasu do czasu zapalała się konrolka oleju i pojawiał się sygnał dźwiękowy. Pojechał do mechanika i okazało się po podłączeniu manometru, że pompa oleju daje za małe ciśnienie. Wymienił pompe i jest okej.
Pozdrawiam!
maciej_pk
musisz zacząś od sprawdzenia ciśnienia oleju na manometrze. bo elektryczne układy lubią różne rzeczy robić. moze być pompa, panewki, popychace hydrauliczne, czujniki, mało oleju...wiele przyczyn jest. sprawdź najpier ciśnienie
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
Ale stronę podałeś.leon666 pisze:spróbuj tego http://republika.pl/vw_golf/nowa_strona_1.htm w zależnosci co ci pokazuje licznik
Koleś na niej nie napisał nic sam, za wyjątkiem lewej ramki. Plagiator i tyle.
Czasami rozwiązanie jest bardzo prozaiczne: walnięty czujnik na bloku albo kiepskiej jakości filtr oleju.