Pisk w czasie jazdy.

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

yossi48
Nowicjusz
Nowicjusz

Pisk w czasie jazdy.

Post autor: yossi48 » pn cze 23, 2014 22:16

Witam. Do końca nie wiedziałem w jakiej kategorii umieścić ten temat gdyż sam nie wiem czego może dotyczyć ten problem. Jest on mianowicie taki, że czasami w trakcie jazdy "coś" zaczyna piszczeć. Wydaje mnie się jakby ten pisk wydobywał się z lewego (patrząc na przód samochodu z perspektywy kierowcy) koła. Czasem też po dłuższej trasie (gdzieś od 25 km) pisk ten ustaje. Czasem w ogóle się nie pojawia (nie wiem czy ma to jakiś wpływ ale gdy jest gorący dzień pisk jest przez chwile lub w ogóle). Gdy jadąc samochodem zwalniam pisk zaczyna cichnąć. Proszę o pomocne rady.

Eyk88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Pisk w czasie jazdy.

Post autor: Eyk88 » wt cze 24, 2014 01:00

Piasta, łożyska, obcierający hampel. Jak zmienia się odgłos w zależności od ciepła to obstawiam(strzelając) zacisk czy tam coś w hamulcu.

Przy jakiej prędkości? Czy cichnie przy *#cenzura#* kierownicą?

GolfikMKII
Ma gadane
Ma gadane

Pisk w czasie jazdy.

Post autor: GolfikMKII » śr lip 02, 2014 15:16

zapewne masz to co ja u mnie tak piszczy gdy jade na wprost albo lekko skrecam a gdy skrece mocniej badz zahamuje to ustaje, u mnie problemem sa klocki i dociski troche przypieczone wez rozbierz wyczysc nasmaruj smarem miedziowym tylko nie okladziny tylko blache z drugiej str

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”