Problem z układem chłodzenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam
W moim samochodzie występują następujące problemy:
-Migająca kontrolka temperatury cieczy chłodzącej ( zbiorniczek pokazuje odpowiednią ilość )
-Gdy samochód jest włączony słyszę jak woda sobie przepływa , czy nawet syczy
-Gdy wyłączę samochód już rozgrzany to mam problem z odpaleniem ( chodzi mi o odpalenie zaraz po zgaszeniu ), gdy temperatura opadnie samochód odpala normalnie
W samochodzie w ciągu miesiąca zrobiłem remont silnika. Wymieniłem uszczelkę pod głowicą wraz planowaniem i frezowaniem głowicy i wymianą wszystkich uszczelek. Przy tej pracy został wymieniony rozrząd i silniczek krokowy. Następnie wymieniłem termostat , zbiorniczek wody i pompę wody wraz z paskiem. I od tamtego czasu przy pracy silnika słyszę wymienione odgłosy spod silnika.
Bardzo proszę o pomoc
W moim samochodzie występują następujące problemy:
-Migająca kontrolka temperatury cieczy chłodzącej ( zbiorniczek pokazuje odpowiednią ilość )
-Gdy samochód jest włączony słyszę jak woda sobie przepływa , czy nawet syczy
-Gdy wyłączę samochód już rozgrzany to mam problem z odpaleniem ( chodzi mi o odpalenie zaraz po zgaszeniu ), gdy temperatura opadnie samochód odpala normalnie
W samochodzie w ciągu miesiąca zrobiłem remont silnika. Wymieniłem uszczelkę pod głowicą wraz planowaniem i frezowaniem głowicy i wymianą wszystkich uszczelek. Przy tej pracy został wymieniony rozrząd i silniczek krokowy. Następnie wymieniłem termostat , zbiorniczek wody i pompę wody wraz z paskiem. I od tamtego czasu przy pracy silnika słyszę wymienione odgłosy spod silnika.
Bardzo proszę o pomoc
W silniku grzebałeś sam czy robiła Ci to jakaś firma, mechanik?
Bo jeśli firma czy mechanik, to się długo nie zastanawiaj tylko oddawaj im, żeby poprawili co spaprali.
Przydałaby się też informacja jaki masz silnik
Bo jeśli firma czy mechanik, to się długo nie zastanawiaj tylko oddawaj im, żeby poprawili co spaprali.
Przydałaby się też informacja jaki masz silnik
Powoly, bo się rozpierdoly...
-
- Nowicjusz
Mam 1.8 w gazie udał sie do nich do warsztatu ale nie wiem czy cos wskuram A co może być ewentualna przyczyna ??
szczoteczka do zębów i jedziesz po prętach w zbiorniczkuDaniel2546 pisze:-Migająca kontrolka temperatury cieczy chłodzącej ( zbiorniczek pokazuje odpowiednią ilość
nawet jak chodził na benzynie i zgasisz to problem z odpaleniem? Jak tak - sprawdzić czujnik temp silnikaDaniel2546 pisze:-Gdy wyłączę samochód już rozgrzany to mam problem z odpaleniem ( chodzi mi o odpalenie zaraz po zgaszeniu ), gdy temperatura opadnie samochód odpala normalnie
w którym miejscu to słychaćDaniel2546 pisze:-Gdy samochód jest włączony słyszę jak woda sobie przepływa , czy nawet syczy
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
czyli przelewa się w nagrzewnicy - pytanie dlaczego się nie odpowietrzyłaDaniel2546 pisze:Wodę słyszę jak siedze w samochodzie .
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
-
- Nowicjusz
powinien sam się odpowietrzyć i to jest dziwne
-
- Nowicjusz