Witam panowie i panie chciał bym sie dowiedzieć jakie parametry powinna miec sprawna lub nowa pompa paliwa do vr6 posiadam taką z 91 r 333919051E
Cisnienie na listwie 4.0 z odpietym regulatorem z ssącego po dodaniu gazu minimum 3.8 bez obciążenia
wiem że pompa jest 4 barowa ale nie mogę się dowiedzieć jaką powinna mieć wydajność
moja ma 0,6l na 30s co daje 72 litry wg autodaty podobno ma być 0,7l/15s ale te dane podał mi znajomy i nie wiem czy są prawdziwe
mój problem brak mocy w górnym zakresie
błąd sondy wychodzi poza skale-sporadyczny
błąd adaptacji mikstury-sporadyczny obstawiam brak paliwa w górnym zakresie
czy 6 barowa pompa taka jak w wtrysku mechanicznym bedzie działała w vr, wydajnościowo na pewno ale czy regulator bedzie wstanie mu upuścić na tyle żeby było git bo za dużo paliwa też nie dobrze i wymiarami nie pasuje zupelnie
I jak ktoś posiada nr wsadu do kosza pasujący bez wiekszej rzeźby to będę wdzięczny bo chłop po katalogu ic nie jest wstanie dojść
Pompa paliwa dane techniczne ewentualnie jaka wydajność AAA
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jak miałem mk2 vr6 jeździłem właśnie na pompie z mechanicznego wtrysku i było ok,teraz mam corrado vr6 i w koszu walbro 255 ciśnienie 6 barów i wszystko ok regulator zbjia.
- Adanio
- Mały gagatek
- Kontakt:
Pompa a własciwie pompy z mechanicznego wtrysku np z 9A duzo ludzi zostawia przy swapie na VR6 i niby wszystko działa. Ale tak naprawdę to mimo że dają większe cisnienie niż VRowa to jednak nie wyrabiaja z wydajnością. Ciśnienie to nie wszystko. Pod pełnym obciążeniem brakuje paliwa co widać dobrze choćby przy pałowaniu na piątym biegu, niewiele ale jednak brakuje.
Dziękuję za pomoc ale dalej nie znam parametrów policzylem wtryski są 155cm3 po nr boschowskich na wtryskach co sumasumarum daje przepustoości koło 55.8l/h hpompa daje 70 -72 litryna godzine na powrocie czy te obliczenia prawidłowe czy nie pozdrawiam