Montaż tempomatu w AKL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Montaż tempomatu w AKL
Mógłbym prosić o schemat podłączenie tempomatu Golfa z silnikiem AKL ?
Kupię: -nakładki na pedały audi TT,
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Montaż tempomatu w AKL
rocznik i mejla daj...
mam nadzieję, że wiesz że nie wystarczy podłączyć manetki i aktywować VAGien...
mam nadzieję, że wiesz że nie wystarczy podłączyć manetki i aktywować VAGien...
Montaż tempomatu w AKL
własnie przeglądam różne tematy i faktycznie są problemy... podstawowym to albo linka albo elektroniczna przepustnica, w niektórych modelach widzę, że jest też problem ze sterownikiem silnika, który nie przyjmuje tempomatu.
Pomijając teraz AKL (1999), większośc tematów wygasła, więc odświeżenie tej kwesti zapewne przyda się nie tylko mnie,
jestes w stanie podać mi w skrócie które modele benzynowe po którym roku przyjmują tempomat bez dodatkowego sprzetu.... ? mam na mysli tylko manetkę, wiązkę i vcds'a ...
[email protected] mam pojemną skrzynkę
z góry dziękuję
tylko te? Die Anleitung ist für folgende Motoren: ARZ, ATN, AUM, AUQ, AUS, AZD, AZH, AZJ, APE, AXP, BCA, BFQ, BAD.
Pomijając teraz AKL (1999), większośc tematów wygasła, więc odświeżenie tej kwesti zapewne przyda się nie tylko mnie,
jestes w stanie podać mi w skrócie które modele benzynowe po którym roku przyjmują tempomat bez dodatkowego sprzetu.... ? mam na mysli tylko manetkę, wiązkę i vcds'a ...
[email protected] mam pojemną skrzynkę
z góry dziękuję
tylko te? Die Anleitung ist für folgende Motoren: ARZ, ATN, AUM, AUQ, AUS, AZD, AZH, AZJ, APE, AXP, BCA, BFQ, BAD.
Ostatnio zmieniony śr cze 24, 2015 16:28 przez ankonian7, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię: -nakładki na pedały audi TT,
- Qto
- _
- Kontakt:
Montaż tempomatu w AKL
mi się wydaje czy dalej rocznika nie widzę?
w skrócie...te bez linki gazuankonian7 pisze:jestes w stanie podać mi w skrócie które modele benzynowe po którym roku przyjmują tempomat bez dodatkowego sprzetu.... ? mam na mysli tylko manetkę, wiązkę i vcds'a ...
Montaż tempomatu w AKL
i diesleQto pisze:w skrócie...te bez linki gazu
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Montaż tempomatu w AKL
Czyli jak w moim TDI zmieniałbym licznik na 1/2 fis i tempomat to obejdzie sie bez odstawiania tańca deszczu?grg474 pisze:i diesleQto pisze:w skrócie...te bez linki gazu
- Qto
- _
- Kontakt:
Montaż tempomatu w AKL
licznika nie trzeba zmieniać...w każdym dieslu wystarczy podłączyć manetkę i aktywować tempomat VAGiem
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Re: Montaż tempomatu w AKL
czyli co w mk4 tdi np AHF żeby miec tempomat wystarczy zamontować manetke z wiązką do puszki i vagiem aktywować ? to bajerQto pisze:licznika nie trzeba zmieniać...w każdym dieslu wystarczy podłączyć manetkę i aktywować tempomat VAGiem
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- Qto
- _
- Kontakt:
Montaż tempomatu w AKL
VW_seller, tak...i to łatwiej niż w benzynie bo zapewne masz już wiązkę z podszybia do ECU
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Montaż tempomatu w AKL
tego to nie wiem wogóle elektryki nie ogarniam ale jeśli to tylko te rzeczy jak wyżej do wymiany + pare kebelków to może dam rade to podłaczyć a jeżdże teraz dużo za granice i na trase by się przydał tempomat bo noga mnie boli od tego gazuQto pisze:bo zapewne masz już wiązkę z podszybia do ECU
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- Qto
- _
- Kontakt:
Montaż tempomatu w AKL
VW_seller, są porady odnośnie montażu tempomatu w TDI
co do użyteczności w trasie - bardzo fajna sprawa, ja nawet pokusiłem się o montaż do 1.4...i o dziwo tempomat daje radę
co do użyteczności w trasie - bardzo fajna sprawa, ja nawet pokusiłem się o montaż do 1.4...i o dziwo tempomat daje radę
Montaż tempomatu w AKL
podepnę się pod temat
czyli ja ze swoim AKL em z 97 roku w którym jest linka gazu nie mam nawet co marzyć o tempomacie ?
czyli ja ze swoim AKL em z 97 roku w którym jest linka gazu nie mam nawet co marzyć o tempomacie ?
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=504024[/url]
- Qto
- _
- Kontakt:
Montaż tempomatu w AKL
pomarzyć możesz, zamontować też możesz... tylko sam musisz określić czy warto, bo jak wyżej napisane - nie jest to takie proste
Montaż tempomatu w AKL
kiedyś myślałem ze wystarczy podpiąć sie jakoś pod przepustnice bo gdy miałem ją przybrudzona czułem jak pedał gazu sam wpadał zeby dodać obrotów
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=504024[/url]