Supersport Cup Kit - za miękki tył!

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

dBone
Nowicjusz
Nowicjusz

Supersport Cup Kit - za miękki tył!

Post autor: dBone » pt lip 03, 2015 16:08

Witam,
Mam założony w moim mk3 kit Supersport Cup 60/40, samochód ładnie wygląda i całkiem fajnie się na tym jeździ, pod warunkiem że jadę sam. Przy czterech osobach na pokładzie autko bardzo siada, szczególnie tył, opony chowają się w nadkole a na nierównościach słychać jak dobija zawias. Muszę coś z tym zrobić bo niedługo wyjazd na urlop a wiadomo że wtedy dojdą jeszcze bagaże dla trzech czy czterech osób - będzie dramat.
Myślałem o zmianie sprężyn na innej firmy, problem tylko jakie kupić żeby rozwiązały problem. Czy 60/40 innej firmy będzie dużo twardsze od Supersportów czy będzie podobny efekt po dociążeniu auta? Może inna wysokość? 40/35 albo seria 20/20? Tyko pytanie jak to siądzie.

Przejrzałem już też tematy o gwintach, z myślą że wkładając gwint i ustawiając mniejsze obniżenie będę miał wyżej auto + twardszy zawias co teoretycznie powinno pomóc. Tylko że na dobry zawias typu KW mnie nie stać, co najwyżej na coś pokroju MTS\TA\FK\AP. Niby MTS jest najmniej twardy z tej półki, pytanie tylko czy nie będzie takiego samego efektu jak teraz (kilka osób w aucie i lipa). Za twardo też nie chcę bo auto często jeździ.

Ktoś może mi coś doradzić w tej sprawie?

Może ktoś w mojej okolicy na którymś z wymienionych zawiasów jeździ i znajdzie chwilę na "prezentację możliwości" :wink:

pzdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”