wymiana kompletnej belki golf 2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam szukałem na forum ale nie znalazłem dokładnie mojej sprawy, mam zamiar wymienić cala tylna belkę wraz z hamulcami z bębnów na tarcze
i teraz nachodzi pytanie bo akurat mam samochód obalony na bok tak na bok hehe w bezpieczny sposób i mam fajny dostęp by wymienić przewody hamulcowe bo są trochę w ciężkim stanie, a hamulce to bezpieczeństwo nie tylko moje.
wiec mam pytanie czy podczas wymiany tylnej belki na hamulce tarczowe bd musiał wymienić również przewody na jakieś inne? np belkę bym dal z mk3 do mk2 to czy bd musiał dać przewody z mk3? czy jak kupie jakieś dobre zamienniki z mk2 to do belki z mk3 podejdzie bez problemu?
bo będzie tak, obecnie mam belkę z mk2 i bębny i wymienię przewody i za jakieś 3 miesiące wsadzę belkę z tarczami to czy wtedy muszę to wymienić czy nie
trochę namieszałem no ale na szybko pisane
edit: i jakie byście mogli mi polecić przewody? najlepiej jakiś link do allegro pozdrawiam.
i teraz nachodzi pytanie bo akurat mam samochód obalony na bok tak na bok hehe w bezpieczny sposób i mam fajny dostęp by wymienić przewody hamulcowe bo są trochę w ciężkim stanie, a hamulce to bezpieczeństwo nie tylko moje.
wiec mam pytanie czy podczas wymiany tylnej belki na hamulce tarczowe bd musiał wymienić również przewody na jakieś inne? np belkę bym dal z mk3 do mk2 to czy bd musiał dać przewody z mk3? czy jak kupie jakieś dobre zamienniki z mk2 to do belki z mk3 podejdzie bez problemu?
bo będzie tak, obecnie mam belkę z mk2 i bębny i wymienię przewody i za jakieś 3 miesiące wsadzę belkę z tarczami to czy wtedy muszę to wymienić czy nie
trochę namieszałem no ale na szybko pisane
edit: i jakie byście mogli mi polecić przewody? najlepiej jakiś link do allegro pozdrawiam.
Lepiej samemu naprawić niż oddać w cudze ręce
Wczoraj minęło, jutro niepewne, tylko dziś jest pewne.
-
- Nowicjusz
przewody są takie same. jedynie musisz zwrócić uwagę czy masz teraz regulator siły hamowania, bo przy bębnach nie zawsze jest, a przy tarczach jest wymagane.
belka mk3 jest szersza od mk2. możesz do oryginalnej belki z mk2 przełożyć sworznie pod tarcze z mk3 i nie zmieni ci się wtedy szerokość.
Pozdrawiam.
belka mk3 jest szersza od mk2. możesz do oryginalnej belki z mk2 przełożyć sworznie pod tarcze z mk3 i nie zmieni ci się wtedy szerokość.
Pozdrawiam.
konrad_mic, ok dzięki co do przewodów a co do belki to czytałem ze wsadzają normalnie z mk3 gti do mk2, jest szersza ale czy jest problem z montażem???
-
- Nowicjusz
Z montażem nie ma problemu. Jedynie koła mogą ci sie w nadkola nie mieścić jeśli masz glebę...
takie -40 moze 60 hehe to nie taka gleba :d dzieki pozdrawiam
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Hmm przeciez nie musisz przekladac calej belki. Wszystko powinno dac sie bezproblemowo przekrecic do belki od mk2.
Moja belka jest zgnita i nadaje się do wymiany zanim pęknie hehe
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Skoro belka od mk3 ma inne wymiary to moze lepszym rozwiazaniem bedzie zakupienie na szrocie belki od mk2 i przerzucenie tarcz do niej?
Mam w planie również swap to przyda się abs od mk3 bo nie wiem czy do mk2 wejdzie abs
-
- Nowicjusz
da radę bez problemu z abs'em na belce od mk2. belki z mk3 i mk2 nie różnią się konstrukcyjnie, a jedynie wymiarami. Przekładasz jedynie same czopy.
A taniej nie będzie jednak odrazu z mk3? Czy w cenie tak samo wyjdzie