Wkład reflektora przedniego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam dziś zmieniałem żarówki w lampach przednich. Przy wymianie w lewej lampie zauważyłem iż, wkład rusza się na lewo i prawo. Nie przywiązałem za bardzo do tego uwagi, lecz gdy jechałem już po zmroku zauważyłem że światła mam ustawione bardzo nisko praktycznie 1,5m przed auto. Zamieniałem zwykłe H7 na teoretycznie lepsze +50% ale wyszło jak wyszło, że praktycznie nic nie dają. Pomóżcie co może być przyczyną ten poruszający się reflektor czy też coś innego.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
skoro światła świecą 1,5m przed auto to wypadałoby jechać na stację diagnostyczną i je ustawić...
Re: Wkład reflektora przedniego
Na pewno żarówka dobrze osadzona ?Makaron94 pisze: czy też coś innego.
Wyciąg aku,jest lepszy dostęp i poprawnie ja włóż .
- Kocioł DCG
- Użytkownik
Jeśli wklad rusza się na prawo i lewo to nie ma po co jechać na stację diagnostyczną. Jak ustawić reflektor, którego wnętrzności będą się przemieszczać w trakcie jazdy? U mnie się w MK3 było podobnie - odpiął się zaczep. Jest to taka kulka siedząca w gnieździe. Wypadałoby ją ponownie wcisnąć. Trzeba było zdemontować reflektor i go rozkleić, żeby jakoś tam swobodnie dojść.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Ale też to że jeden wkład lata na boki nie spowoduje że obydwa światła będą świeciły w ziemię...
- Kocioł DCG
- Użytkownik
Kiepskie żarówki? jeśli kosztowały 20 zł za komplet i mają dawać więcej światła lub efekt ksenonów to lepiej zostać przy standardowych. Tak czy inaczej jeśli wkład jest luźny to warto byłoby to skontrolować, bo coraz szybciej zapada zmrok