Golf MK4 Nie wkreca sie na obroty , kopci
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- dropthisnigga
- Nowicjusz
Stałem się posiadaczem golfa mk4 1.9 TDI 110KM oznaczenie AHF bodajże. Czasami po odpaleniu auto ma problem z wkreceniem się na obroty powyżej 2000rpm jakby turbo się rozlaczalo. Jakbym sdi jechał (Turbo też wstaje od około tych obrotów). Wczoraj odpalajac auto nie chciał wgl wejść powyżej 2tys. Zaczął bardzo kopcic na biało. I w okolicy turbo pod maską też poszedł dym gdy dawałem gazu. Myślałem już ze turbo padło , ale na drugi dzień zero problemu. To moje pierwsze kroki z wysokoprężnym motorem . Czym to może być spowodowane ?. Na kompie zero błędów.
- dropthisnigga
- Nowicjusz
Re: Golf MK4 Nie wkreca sie na obroty , kopci
Egr akurat był niedawno zmieniany na nowy. Może go zaslepic ? Dodam że kata brak
- dropthisnigga
- Nowicjusz
Dodam że auto jeździ normalnie jak narazie tylko turbo gwizda dosyć głośno
-
- Nowicjusz
Jak gwizda zaraz wyzionie ducha. Też tak miałem skończyło się na 1350 z regeneracja, kolektor ssacy i inne duperelki + robota.
Komputer przełącza sie w tryb awaryjny sprawdz cisnienie turbo a przedewszystkim węzyki od podcisnienia moze któryś jest nie szczelny.
Komputer przełącza sie w tryb awaryjny sprawdz cisnienie turbo a przedewszystkim węzyki od podcisnienia moze któryś jest nie szczelny.