Dudnienie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Dudnienie
Witam. Od dluzszego czasu cos dudni z przodu. Opony wymienione na nowki, lozyska tez, ale dudnienie zostalo. Zaczyna sie w okolicach 80-100km/h dam lekko w lewo zaczyna robic "wuwuwu" w prawo nic. Dodam ze mam zuzyte lozyska z tylu a w lewym tylnym kole bardzo duzy luz. Czy to z tylu lozyska tak robia i dzwiek sie przenosi czy cos innego bo juz jestem bezradny :/
-
- Nowicjusz
Dudnienie
Bo lozyska wymienialen na faga w kwietniu , slychac takie dudnienie powyzej 100km/h juz nie... :/
Dudnienie
Łożyska na 99%, kierunek z którego pochodzą niskie tony są dla ludzkiego ucha niewykrywalne, dlatego możesz mieć wrażenie, że to przód... na potwierdzenie swoich słów dam przykład zestawów kina domowego czy innych domowych audio głośników mogą być różne ilości, a subwoofer jest praktycznie zawsze tylko jeden właśnie z powodu kierunkowości tych niskich dźwieków, jakby były dwa subwoofery to kompletnie nic by to nie zmieniło
Wracając do tematu, skoro jest z tyłu luz to wypadałoby go zredukować, w czym problem aby dokręcić bęben tak aby luzu nie było? tylko pamiętaj aby nie dokręcić za mocno, bo będą duże opory... różne przepisy są na dobry moment dokręcenia, najbardziej uniwersalny jak dla mnie to: dokręć do oporu, a następnie poluzuj poprzez przekręcenie kluczem o 90stopni.
Aby się dostać do tej śruby, musisz zdjąć koło, następnie metalowy dekielek, potem taką spinkę a na koniec wianek. Zrób tak z obu stron, jest szansa, że nie trzeba będzie wymieniać łożysk.
Wracając do tematu, skoro jest z tyłu luz to wypadałoby go zredukować, w czym problem aby dokręcić bęben tak aby luzu nie było? tylko pamiętaj aby nie dokręcić za mocno, bo będą duże opory... różne przepisy są na dobry moment dokręcenia, najbardziej uniwersalny jak dla mnie to: dokręć do oporu, a następnie poluzuj poprzez przekręcenie kluczem o 90stopni.
Aby się dostać do tej śruby, musisz zdjąć koło, następnie metalowy dekielek, potem taką spinkę a na koniec wianek. Zrób tak z obu stron, jest szansa, że nie trzeba będzie wymieniać łożysk.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Dudnienie
Jest to bardzo prawdopodobne,bo buda jest jak pudło gitary. Jednak sprawdziłbym też przednieKrystian9616 pisze:Czy to z tylu lozyska tak robia i dzwiek sie przenosi
Sprawdzałeś,czy opony nie są wyząbkowane?Krystian9616 pisze:Bo lozyska wymienialen na faga w kwietniu , slychac takie dudnienie powyzej 100km/h juz nie