Witam wszystkich,
od pewnego czasu próbuje zidentyfikować dziwne dźwięki, które słychać w samochodzie po odpaleniu na zimno.
Auto: Golf mk7
1.4 tsi 122km
2014 rok
Poszukując źródła, zdjąłem klapkę od rozrządu i wydaje mi się, że napinacz nie jest we właściwej pozycji? Wydaje mi się, że ta "strzałeczka" powinna pokrywać się z otworem w blaszce, a jest przesunięta. Tutaj link do filmiku, który na szybko zrobiłem:
https://www.youtube.com/watch?v=-salCLARgOk" onclick="window.open(this.href);return false;
Jestem amatorem i chciałem poradzić się osób z większą wiedzą i doświadczeniem. Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
1.4 tsi napinacz paska rozrządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.4 tsi napinacz paska rozrządu
Czy te dźwięki dochodzą z prawej strony tak jakby przy schowku? I tylko na luzie?
Re: 1.4 tsi napinacz paska rozrządu
Witam kolego znalazłeś przyczynę tych stuków też pojawił mi się taki problem na zimnym zaczyna stukać wyraźnie słychać go przy pasku myślisz że to napinacz?poz.
Cześć. Niestety jeszcze nie ustaliłem co to jest. Podejrzanym są rozrząd lub popychacze. Czy robiłeś już coś z tym?
Witam nic nie robiłem z tym bo u mnie tak tego jeszcze głośno nie słychać.Jedni twierdzą że to wina oleju.