Czesc, dorwalem okazjonalnie MFD ale niestety w wersji G czyli potrzebny tuner TMC do komunikatów na fisie i mam kilka pytan:
1. MImo ze mam Wersje G (spolszczona) na vcds wyswietla mi sie ze jest to D. To znaczy ze zmieniony soft czy tak ma byc?
2. Jesli potrzebuje modul TMC to zepne go z moim licznikiem 1j5 920 846 C czy musi byc licznik na nowej strukturze?
3. Czy fabrycznie w Golfie mk4 była montowana MFD G z modułem TMC?
Golf 4 Montaz MFD wersja G pytanie
-
- Nowicjusz
-
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV TDI++, Octavia III Kombi.
- Silnik: ATD
Re: Golf 4 Montaz MFD wersja G pytanie
Cześć
PO czym stwierdzasz że masz wersję G? Ja w swoim golfie zamontowałem wersję D z softem z wersji G i śmiga ładnie. Licznik mam 1J0920846C więc pewnie na Twoim też pójdzie.
PO czym stwierdzasz że masz wersję G? Ja w swoim golfie zamontowałem wersję D z softem z wersji G i śmiga ładnie. Licznik mam 1J0920846C więc pewnie na Twoim też pójdzie.
-
- Nowicjusz
Stwierdzam po tym ze mam na obudowie numer z końcówka G i po tym ze po podpięciu znanych 3 kabelków do licznika nie pokazywały sie wciaz informacje na fisie z radia.
-
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV TDI++, Octavia III Kombi.
- Silnik: ATD
A czy licznik przekodowales by wyświetlał informacje z radia? Jeśli tak, to musisz mieć tuner tmc pod mfd
-
- Nowicjusz
Tak, przekodowałem licznik, dodałem kodowanie nawigacji i wciąż nie pokazywało informacji