czyszczace k2 50'tka do silnikow diesl'a
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
czyszczace k2 50'tka do silnikow diesl'a
witam
ostatnio w supermarkecie widzialem mala buteleczke plynu do diselka (wlewa sie ten plyn na 0k 50 litrow oleju napedowego), na tej butelce bylo napisane ze robi same dobre rzeczy czyli czysci silnik, wtryskiwacze, uklad wydechowy i ze po tej kuracji samochod jezdzi jak nowy
Jesli probowaliscie dolewac takiej mikstury to prosze o komentarze czy to cos dobrego czy nie dobrego, jak sie po tym silnik sprawuje i czy ten plyn wogule cos robi??
pozdrawiam i dzieki za posty
ostatnio w supermarkecie widzialem mala buteleczke plynu do diselka (wlewa sie ten plyn na 0k 50 litrow oleju napedowego), na tej butelce bylo napisane ze robi same dobre rzeczy czyli czysci silnik, wtryskiwacze, uklad wydechowy i ze po tej kuracji samochod jezdzi jak nowy
Jesli probowaliscie dolewac takiej mikstury to prosze o komentarze czy to cos dobrego czy nie dobrego, jak sie po tym silnik sprawuje i czy ten plyn wogule cos robi??
pozdrawiam i dzieki za posty
Pozdrawiam
Mirk
Mirk
- szerszeniak
- Użytkownik
- Kontakt:
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Dokładnie. Mnie kiedyś go muliło jakby tracił moc. Wlałem przed 400 km trasą. Jadąc TAM nie mogłem przekroczyć 140 km/h, a WRACAJĄC w tym samym miescu było ponad 160. Cisnąłem i jechał. Jednak wszystko syfi, co się w Polsce kupiuysy pisze:Ogólnie reinigery do układów wtryskowych działają...
szerszeniak, ja tankowałem tylko na BP i po 4-5 tys km i tak zaczynalo mi go mulić. Od 8 tys km leję ULTIMATE i nic innego i jest lepiej, wyraźnie lepiej, nie dławi się po jakimś czasie, tak jak jak po tamtym ON. Ale chyba będę to musiał zalać, bo coś delikatnie czuć...
Zaznaczam, że lałem to 2 razy i za kazdym razem pomagalo, kumpel to samo miał i też "odetkało" jedenzeta
Pozdrawiam.
P.S. to był środek do czyscczenia ukłądów wtyyskowych, albo do wtryskiwaczy do diesli STP, w takiej kwadratowej butelce z wysoką szyjką
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ja zawsze do mojego dieselka lałem BP Ultimate Diesel i terazd do TD tez leje to samo bo wg mnie to najlepsze paliwo a nie jakis szajs !!! i zawsze sie staram na tym jezdziś
Teraz w zimie przy duzych mrozach wlewałem taki uszlachetniacz do paliwa ale nie by poprawic i czyscic silnik tylko by mi paliwo nie zamarzało :PP hehe i faktycznie działało
Teraz w zimie przy duzych mrozach wlewałem taki uszlachetniacz do paliwa ale nie by poprawic i czyscic silnik tylko by mi paliwo nie zamarzało :PP hehe i faktycznie działało
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
uysy, możesz zapodać foteczkę, bo na ichniej stronie takiego specyfiku nie znalazłem.
Grafik komputerowy, specjalista DTP
http://marcin.rokosz.biz
http://marcin.rokosz.biz
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer