Mieszkam w tej części polski gdzie standardowa wysokość golfa3 nie pozwala mi spokojnie dojechać do domu. Zawsze po drodze zachaczę podwieziem o jakiś syf na drodze, czy wpadnę w dziure i wszystko się tłucze jak w wozie drabiniastym. Mam pytanie w jaki sposób można podnieść golfa 3 o jak najwięcej w górę. Wszyscy zawsze kładą na glebe autka, a ja potrzebuje zrobić lifta. Nie mam bladego pojęcie od czego się zabrać i czy w ogóle jest coś takiego możliwe.
Zdaje mi się, że dałoby radę znaleźć jakieś dłuższe amortyzatory i sprężyny, ale na tym kończy sięmoja koncepcja.
Dodam jeszcze, że moje autko to golf3 tdi '95.[/b]
[MK3] Podnoszenie golfika.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
w podpisie masz wrocław to dlaczego chcesz podwyzszyc?przeciez w tym miescie da sie jezdzic z gleba a co doperio na seryjnej zawieszce. nie zebym sie czepiał ale wszyscy beda chcieli cie sprowadzic na dobra droge, wiesz jak golf bedzie wygladal jak go podniesiesz? koniec moich opini, wiem ze mk2 mialo wersje z wyzszym zawieszeniem ale czy do mk3 cos podpasuje? mysle ze ciezko bedzie cos znalezc.
>>>>>White GL by Stary<<<<
a jakie masz teraz zawieszenie - sportowe (niskie) czy seryjne. Jesli sportowe to wymiana amortyzatorow (chociaz nie jest to takie konieczne) + sprezynki na seryjne a to pozwoli ci na spokojne poruszanie sie po twoim miescie
Loża szyderców & ABF slow and low squad [img]http://img80.imageshack.us/img80/2782/chmuraba4.gif[/img]
VW Klub Polska #444
VW Klub Polska #444