łóżyska, które?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
krzysio
Ma gadane
Ma gadane

łóżyska, które?

Post autor: krzysio » czw sty 18, 2007 11:02

strasznie wyją mi łożyska, tyle, że nie wiem czy to przednie, czy tylne, ciężko to zlokalizować, czy da się jakoś sprawdzić, bez większego rozbierania które to mogą być? Dodam jeszcze, że przednie niebezproblemów miałem wymieniane w październiku a tylne jakiś rok temu.

[you] dobrze że jeździsz vw

marti77
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marti77 » czw sty 18, 2007 11:48

Podnieś tył i pokręć kołem... Przystaw ucho do łozyska i... jęsli nei słyszysz lekkiego huczenia jest ok.. Jesli masz walnięte powinno lekko huczeć... Pozdrawiam...

EmigrantGB
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: EmigrantGB » czw sty 18, 2007 11:53

krzysio, napiszę ci tak jak to mój wujek sam wymienił sobie łożyska tylne w swoim kadecie wymienił owszem jakoś dał radę ale zrobił jedną trase do poznania i przyjechał do mnie bo nie wie co się dzieje wymnienił lożyska a wyją. Okazało się że genialnie je przeciągnoł przy dokrencaniu i tyle było z nowych łożysk.Pojechałem kupiłem nowe założyłem mu i jeździło to bez problemu. Ot takie doświadczenie z życia.. :bajer: A co do twojego przypadku to nie sądze żeby coś się działo z przodem jeżeli wymieniłeś w październiku.Ja bym zaczoł od tylu. Tak na początek sprawdź czy w ogóle masz smar z tylu wystarczy zdjąć dekielek piasty. A pózniej możesz sprawdzić stan bieżni łożysk czy czasem nie są fioletowe od przegżania.A jak będziesz miał lożysko na wierzchu to sprawdź czy nie ma jakiś wżerów na powierzchni bieżni. Pozdro :)

mój golfik piękny styl prosto z Holandii przybyłem nim kilka chwil w tulipanach stal i trochę sobie zgnił hehe/stoi i tęskni za mną a ja niestety rozglądam się za innym autem ale sercem zawsze z MKII/ Passat 3BG nowy nabytek/MK2 nadal w stajni

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”