łożysko oporowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
łożysko oporowe
Witam! Słychać u mnie łożysko oporowe w skrzyni biegów. Może ktoś wie jak długo można z tym jeździć i jaki jest koszt wymiany??? Dzięki!
NIE ZWLEKAJ Z WYMIANA !!!!!!!!!!!!! tarcza i docisk może strzelic w każdej chwili i czekać cie bedzie powazna kasa za kompletne sprzęgło samo łozysko nie jest drogie robocizna więcejcamp pisze:Może ktoś wie jak długo można z tym jeździć
Ostatnio zmieniony sob mar 03, 2007 18:11 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
łożysko oporowe
Nie wiem na 100%, czy to łożysko. Tak zasugerował mi mechanik. Po wciśnięciu sprzęgła słychać jakiś dziwięk, po puszczeniu nie słychać!
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Tu nie ma sztywnego cennika, jeden weźmie 200 inny 150 jeszcze inny 350 sobie zaśpiewa.camp pisze:To ile mógłby wziąć mechanik za wymianę, pytam, aby nie dać się oszukać!
Zależy od warsztatu. Popytaj znajomych gdzie robili swoje auta dobrze i w miarę niedrogo.
The quieter you become, the more you are able to hear...
dobra dobra ale u mnie jak puscilem sprzeglo to slychac taki metaliczny dzwiek a jak wcisne to nie i mnie tez mechanik powiedzial ze lozysko oporowe dodal jeszcze ze lepiej jezdzic na na tym dopuki sie nie rozsypie bo i tak naprawa wyjdzie tyle co kupno skrzynicamp pisze:Nie wiem na 100%, czy to łożysko. Tak zasugerował mi mechanik. Po wciśnięciu sprzęgła słychać jakiś dziwięk, po puszczeniu nie słychać!
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Weź też pod uwagę to, że na wałku sprzęgłowym w skrzyni są też łożyska i przy nie wciśniętym pedale sprzęgła mogą one hałasować a przy wciśniętym przestają bo wałek nie ma napędu. To taka dołująca wersja i oby się nie sprawdziłaDreak'e pisze:dobra dobra ale u mnie jak puscilem sprzeglo to slychac taki metaliczny dzwiek a jak wcisne to nie i mnie tez mechanik powiedzial ze lozysko oporowe
The quieter you become, the more you are able to hear...